Zacusca de vinete

de Kori in Zacusca, 14 Oct 2011 | 6912 vizualizari

 

Stiu ca sunt foarte multe variante ale acestei delicatese traditionale,zacusca de vinete, dar mie imi place aceasta reteta pe care o am de la doamna Ana, care e o gospodina foarte priceputa:)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 sau 4 kg gogosari rosii
  • 3 kg ceapa 
  • 1/2 l bulion mai gros
  • 1/2 l ulei
  • 2 linguri delikat legume
  • frunze de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele si se curata de coaja arsa ( eu doar le-am descongelat, ca atunci cand am pus vinete pe iarna in congelator am pus si pt zacusca de vinete).

Se coc gogosarii pe plita (afara in gradina e mai romantic:)), se curata de coaja arsa.

Se trec prin masina de tocat vinetele coapte, gogosarii copti, ceapa.

Ceapa tocata se pune direct in cratita mare in care se va face zacusca de vinete .Acolo, cu jumatatea de cantitate de ulei se pune ceapa tocata la calit pana capata o culoare aurie, apoi se adauga la ceapa vinetele si gogosarii , restul de ulei, bulionul, delikatul, piper daca doriti, frunze de dafin si se fierbe tot acest amestec aprox 2 ore - 3 ore, pana e gata.

Se amesteca des sa nu se prinda zacusca de vinete de fundul cratitei. La final se gusta si se adauga putin zahar daca e cazul (depinde de cum e bulionul), sare daca e cazul, si 3 aspirine zdrobite. Se mai da in cateva clocote si se pune zacusca de vinete in borcane curate si uscate. Se sigileaza bine si se pun borcanele cu zacusca de vinete  intr-o cratita cu apa calduta, deasupra lor se pune un prosop curat de bucatarie ud , asa incat sa le acopere bine si se pune cratita pe foc pe aragaz sau in cuptor pentru inca 2 ore. Cand se racesc se pun la adapost in camara.

Fetitei mele (foarte creativa fata am ! )  ii place sa le dichiseasca :), dupa cum se vede in imagine.

TIPS-URI

1

din reteta de fata vor iesi 7 borcane de 750 cu zacusca de vinete , dar eu fac dublu de obicei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Kori 1

16.10.2011, 22:58

fetita a stat si ea sa vada daca cineva apreciaza munca ei si a fost incantata de comentariul tau, miha. pupici de la ea!

Kori 1

16.10.2011, 22:59

rocsi si dia si alinutzika sunteti dragute , multumesc!

MIUTA 1

17.10.2011, 18:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete